Bananglass

Det kan vara så att jag packade ned massa mat som var bra att ha på landet. Tortillabröd till quesadillas, kondenserad mjölk till kolasås, kokosgrädde till lunchwok, Finn-krisp till panikmackor och massa nötter och snacks om åskan skulle gå och vi inte skulle kunna ta oss till närmsta affär. Det kan vara så att det ringde en inneboende vän ungefär i höjd med Södertälje som undrade om det möjligtvis var vi som hade glömt en papperskasse med mat på trottoaren. Det kan vara så att jag då bara tänkte på ovanstående förnödenheter och helt glömde bort att nämna bananerna. För när vi kom hem till stan 3 dagar senare låg det nämligen 4 st bruna sådana överst i matkassen. Så vad gör man när man står där med skämsstruten på i en svärm av bananflugor med en klase bruna bananer i näven? Det var på tok för varmt för Filippinsk bananketchup även om jag varit sugen på att laga det länge och banankaka är inte min grej så det fick bli bananglass. Kan verkligen rekommendera att glömma mat på trottoarer. Blir spännande och gott på flera sätt. 


Portioner: 4-6
Tid: 5 minuter + infrysning
Du behöver: 

4 bruna bortglömda bananer
1 burk, ca 400 ml, kokosgrädde
1 burk, ca 400 g söt kondenserad mjölk
lite vaniljpulver och en nypa salt
smaksättning som limesaft och limeskal eller rom eller tahini eller kaffe
rostade sesamfrön eller andra nötter eller mörk bitter choklad till servering

Gör så här: 

Glöm bananerna tillräckligt länge för att bananflugorna och de bruna fläckarna ska komma. Skala och mixa dem med kokosgrädden, den söta mjölken, saltet och vaniljpulvret. Ha valfri smaksättning som är tillgänglig. Jag saknade tyvärr allt men lite syra eller något lite bittert som kaffe eller tahini hade varit gott. Kör i glassmaskin och servera med valfritt strössel. Rostade sesamfrön med sin lite bittra smak var toppen, men att vända ned hackad mörk choklad hade också varit gott. 

Bild för Ylva Bergqvist

Mer från Ylva Bergqvist


Bild för Ylva Bergqvist
Bild för Ylva Bergqvist
Bild för Ylva Bergqvist
Bild för Ylva Bergqvist
Bild för Ylva Bergqvist