De här var farliga att göra på grund av 1. Enkelt. 2. Så goda att jag nästan åt upp alla på en gång alias "provsmaka". Du som inte räds något i köket rekommenderas alltså att testa dem genast. Har du bara komjölk hemma går det såklart prima att göra dem på det istället för havremjölk, det blir bara lite äckligare. Som ytterligare bonus slipper du både knådning och ugnsgräddning med dessa crumpets.
Crumpets eller pikelets: Jag har ingen klassisk äggform att grädda crumpets i så jag använde en större pepparkakshjärtform - använder du en form blir de höga och luftiga, men det tog sån lång tid eftersom jag bara hade en pepparkaksform så jag sket i det och klickade bara ut smeten direkt i pannan, ungefär som med plättar. Då blir de plattare och kallas tydligen för pikelets och är den lokala versionen av crumpets i West Midlands i England. Testa bägge och se vad du gillar mest. När du gräddat alla låter du dem svalna på galler och sen kan du frysa in dem för att sedan slängas i brödrosten när suget faller på.
100 gram bovetemjöl
125 gram havremjöl
1/2 tsk salt
1 tsk lönnsirap
1 tsk torrjäst
150 ml varm havremjölk
150 ml varmt vatten
1/2 tsk bakpulver
Smaksättning: 1 msk rivet citronskal, 2 tsk rosmarin
Rapsolja till stekning
Servering: Ät med massor av mjölkfritt smör, aprikosmarmelad, lemon curd eller blåbärssylt. Frys in överblivna crumpets och släng dom i brödrosten när du blir sugen.