Frysfynd och ramslökstortilla
Eftersom frysboxen tagits över av snuttar av allt möjligt (okej, skrovet från skreien är så långt ifrån en snutt man kan komma, men mer om den i morgondagens blogginlägg) har jag börjat inventera och avverka beståndsdelarna. Jag tror ni kan se det framför mig. En djup frysbox, och så jag. Ihopfälld i midjehöjd över kanten, krafsandes som en tvättbjörn som letar godsaker längst ned i soptunnan. Och då och då ett triumferande tjut när jag hittar någon glömd men kär vän. Men att jag hade ett par vackra, kolsvarta morcilla hade jag helt förträngt. Först trodde jag att det var en rest från höstens fabada asturiana, men när jag rådbråkade mitt minne insåg jag att jag köpt dem i Saluhallen i Göteborg våren 2011. Ha! Det var inget fel på dem, de var inte ens torra.
Det här är spansk mat när den är som godast och enklast. Inget krångel, men ack så trevlig mat. Lika gott kall på smörgås dagen efter. Enklast möjliga tomatsallad hör till: skivade tomater, olivolja, flingsalt, eventuellt något stänk vinäger av valfri sort.
Kommentarer
Det finns ingen som kan få igång min salivering som du!!
hej!
Jag vill komma i kontakt med Gitto!
Ring gärna min mobil eller SMS:a
0705263414.
Jag tror att vi är släkt.
mvh Anna-Lena Willman
Sidor