Till att börja med – vad jobbar ni med?
LL: Jag är copywriter, matskribent och kokboksförfattare med ett par titlar på mitt samvete.
HF: Jag jobbar inte.
Hur länge har ni samarbetat?
LL: Sedan januari 2007. Jag var hemma med mitt första barn, hade skrivklåda och tänkte väldigt mycket på vad vi skulle äta till middag.
HF: Så en kväll stoppade någon ett mystiskt piller i våra latte och när vi vaknade till sans var vi bloggare!
En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning,
Kommentarer
Ser fram emot att laga mat ur den, men hastar härmed fram för att varumärkesskydda Österlen en smula. Har man passerat Linderödsåsen är man icke längre där.
Det är en bok som berättar varför vi tre tycker att ekologi är viktigt. Och sedan är det recept.
Pizzaplåten på pakethållaren. :)
Ju fler starka röster om sund, ekologisk och närproducerad mat desto bättre. Bra initiativ! Har du själv tänk om angående kött efter detta? ;)
Första avsnittet i den nya säsongen av Landet Brunsås (sändningsstart 6 sept) handlar om kött. Min personliga slutsats efter att ha gjort det programmet är att det är bättre om många människor äter lite mindre och lite bättre kött, än om ett fåtal människor blir helvegetarianer av pur ångest.
Om man äter mindre kött, väljer bättre kött och betalar vad kött faktiskt kostar, så löser sig mycket av sig självt.
Och att man äter hela djuret, alla delarna.
Väl rutet! Och väldigt snyggt formulerat.
Världens bästa käk - så är det här nere i Skåne.
Jag antar att ni har tänk till... eko, närproducerat och säsongsbetonat?!
Hej Lotta!
Jag skulle behöva din mailadress. Kan du skicka mig ett mail på markus.sterky@svt.se.
Hälsningar,
Markus
Yeah! Österlen rockar. Snart, snart!
Bilderna ser dessutom fantastiska ut. Ser fram emot boken!
@ Lotta & Jorma: Låter som en bra kompromiss som kan hålla i längden där både djur och människor mår betydligt bättre.
Jag äter inte kött själv förutom fisk men har förståelse för dem som inte vill sluta. För att vi ska ha en långsiktigt hållbar lösning så är det nog mest realistiskt som du säger - att vi behöver hitta bättre alternativ för dem som fortfarande vill äta djur. :)
Hoppas ni blir lyckliga tillsammans.
Boken inhandlad! Tack
Pizzabilden är underbar!
Hej Lotta,
Hamnade på din blogg när jag såg den fantastiska klänningen du hade på Höganäs pressevent. Då såg jag boken - den står ju i bokhyllan så bloggen blev bokmärkt direkt.
Men om du kunde berätta var du köpt den fina "florakläningen" skulle jag bli jätteglad. Tack på förhand!
//Jenni
You lovely. Det är tyvärr en gammal second hand! Gissningsvis 60-tal. Det är nog bara jag som har en sådan klänning.
Har lagat efter Maximilians recept ett par gånger, köper ekologisk middagslåda från Årstiderna och då har det flera gånger varit hans recept. Så när jag såg att ni gjort boken tillsammans slog jag till på både den och din hemmafru-bok. Ser fram emot både läsning och lagning.
Det låter som en mycket bra bok!
Ønsker meg!!! xx M & the dog!
Underbart! Och en helt underbar bild!
Sidor