Lammlägg med mandel, persika och inkokt couscous
Många hävdar att det är fruktansvärt svårt att jaga rätt på en bra karl nu för tiden. Då har de inte försökt få tag på lammlägg.
Tid: 1 timme och 35 minuter
4 lammläggar
1 flaska torrt vitt vin
2 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl mandel
4 persikor eller 8 aprikoser
2 dl couscous, helst fullkorn
- Skär bort så mycket synligt fett som möjligt från lammläggarna.
- Koka upp några liter vatten i en stor kastrull. Ner med lammlägg och låt koka någon minut. Ta upp köttet, slå bort vattnet och diska ur kastrullen.
- Lägg tillbaka lammläggen, häll på hela flaskan vin och så mycket vatten som krävs för att allt kött ska bli täckt. Sjud under lock och på låg värme, ca 1 timme.
- Skiva vitlöken fint och tillsätt tillsammans med tomatpurén och hel schalottenlök eller grovt klyftad gul lök. Smaka upp buljongen med salt och nymalen svartpeppar. Låt puttra ytterligare 30 minuter utan lock. Skålla och skala under tiden mandeln.
- Klyfta persikorna och tillsätt tillsammans med mandel och okokt couscous. Ta från värmen och servera inom fem minuter. Rucola är trevligt till.
Kommentarer
Välkommen tillbaka!
Tack snälla rara! Jag har saknat er.
Hurra! Hon är tillbaka!
Haha. Ja. Efter att ha suttit instängd i en afrikansk tvättstuga skrivandes kokbok är jag tillbaka. Och ni måste prova det här receptet. Det är så väldigt bra.
Min idol är tillbaka!
Välkommen tillbaka.
Bobotie mm -jag väntar med spänning.
Hurra hurra! Det har varit så trist på min meny utan dig...
Dett är så orättvist, du är lagar svingod mat OCH är assnygg!
Hjärtat. Jag lagar asgod mat och har en röv stor som Botswana. Ni är för härliga. Hela bunten.
Men är det inte ännu svårare att hitta en färsk persika, än en lammlägg, eller en bra karl?
Hm. Du kan ha rätt. Jag lagade och fotograferade det här i Sydafrika. Där drällde det av både persikor och lammlägg. Däremot var det fruktansvärt ont om färska karlar.
När kommer boken? *vill ha*
Framåt hösten skulle jag tro. Gud vilket slit det är med kokbok. Man sitter mest och svär hela dagarna. Så sjukt mycket bokstäver att hålla ordning på.
Hur kan man kontakta dig? Mail?
Hej Sophie. lotta@ennypasalt.se
Jag håller i en tävling på min blogg just nu med en riktigt fin julklapp som pris! Kika in för mer info om hur du tävlar! ;-)
Hälsningar,
Jennie
www.kalasgott.blogg.se
Du är tillbaka! tack o lov! För övrigt kan jag säga att hitta kombinationen av en bra karl och lammkött är ta mig f-n ännu svårare! ;-) //Johan
Tur att du är tillbaka, min fasta blev lite lång...
Välkommen tillbaks, om du visste hur jag saknat dig hade du inte åkt iväg.
Stanna nu hemma och laga mat ett tag är du snäll!
Äntligen! Äntligen! Jag trodde jag skulle se det där buljonginlägget varje dag i resten av mitt liv. nästan. välkommen tillbaka. du har varit saknad.
En kommentar till bilden. jag antar att den är lite retuscherad. Men den är så härligt lik en exotisk liten paradisö fylld med läckerheter.
Sidor