En helt vanlig blogg om svensk mat på en budget, grönsaksfrossa, nordisk comfort food, svulstiga växträtter, glutenfritt grönt samt rätt mycket fett. Jag är en grön kock, journalist, skytt, Malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco, äter inte gluten och komjölk och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan (oftast) göras vegan samt glutenfria om de inte redan är det från början. Det blir ingen jävla yogamat och chiapuddingar här. RIP kålmassage i motljus.
Mer Svenssonsk vardagsmat hittas på Svenssonsmat.se, jag gör även vegopodden Los Vegos för SR vars recept och avsnitt finns här.
Kontakta mig på therese@svenssonsmat.se eller via facebook.
*RiOT NOT DiET*
För att få till den perfekta biffen spelar temperaturen en viktig roll. Här kommer vi att visa er ett litet exempel på vad som händer med köttet vid olika tillagningstemperaturer, i detta fall ytterligheterna när det gäller temperaturen. Skillnaderna i slutresultat är påtagliga och illustreras tydligt då vi tillagar biffen vid 200° respektive 80°. Jag hoppas verkligen att ni inte lagar biff vid 200°, men gissar att det säkert är många som skjutsar in den i en 175° varm ugn. Som sagt, här visar jag ytterligheterna för att tydliggöra hur stor inverkan temperaturen har på slutresultatet.