Till att börja med – vad jobbar ni med?
LL: Jag är copywriter, matskribent och kokboksförfattare med ett par titlar på mitt samvete.
HF: Jag jobbar inte.
Hur länge har ni samarbetat?
LL: Sedan januari 2007. Jag var hemma med mitt första barn, hade skrivklåda och tänkte väldigt mycket på vad vi skulle äta till middag.
HF: Så en kväll stoppade någon ett mystiskt piller i våra latte och när vi vaknade till sans var vi bloggare!
En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning,
Kommentarer
Bästa utsikten (men inte nödvändigtvis maten) har man väl i svampen.
Örebro är min hemstad men jag har helt förlorat känslan för stans kulinariska begivenheter. När jag bodde där jagade jag mest runt på kinarestauranger. Eller, jagade runt, en eller två gånger om året åt jag friterad fläskfilé nånstans.
Det enda bestående minnet är pizzeria La gondola på Järnvägsgatan. På den tiden, och det var länge sedan, drevs den av en sur, babblig italienare som verkligen kunde baka pizza. Gjorde man misstaget att be om en kebabpizza skällde han ut en.
Nu kommer jag inte ens ihåg hur de smakade. Men jag minns i alla fall att de pizzorna var bäst.
Vet ej, men:
http://matgasten.taffel.se/2008/07/07/paggans-parlor-rastplats-vid-e4an-...
Lilla Örebro eller Brasserie Rendez-vous!
Jag ringer båda. Den som försten ropar ja får mig.
Finns väl någon bloggläsare här som kan bjuda hem dig?
Ågatan 3 är rätt skapligt tycker jag. http://www.agatan3.se/
Wongs är bra och Austin på East west sushi är den bästa jag ätit i Sverige.
Austin ska vara sushi (förlåt för automatisk stavningsfunktion på iPad) / Anna-Krin
Mitt livs värsta pizza åt jag på hotell i Örebro. Akta dig för det.
Tack för alla tips. Det är faktiskt helt fantastiskt att ha den här bloggen. Inte klokt.
Det blev Brasserie Rendez-Vous. Klockan nio har vi bord. Säg hej (eller vinka om du är blyg) om du skulle råka vara där du också.
Här i Stockholm är det omöjligt att få ett bord någonstans. Det finns inga bord. Bara julbord. Dom är överallt. Hela Stockholm vadar i mer eller mindre nyskapande leverpastejer och skinkor. Jag är orolig.
För ett par år sedan när vi var på väg till Grythyttan, stannade vi och åt lunch på Drängen. Vet inte om restaurangen finns kvar, gott var det i alla fall.
Om du kommer till Örebro någon mer gång, så besök Amano. Det är det bästa Örebro har, både personalen, stämningen och maten.
www.a-mano.se
Vad tyckte du om Brasseriet?
Trevligt på Brasseriet. Lite mycket krossad tomat i bouillabaissen men boefen var utmärkt. Ostarna kunde har varit lite kletigare. Det är kul när det rinner och har sig.
Om du tittar förbi Örebro någon mer gång är Karizma ett måste! Indisk mat när den är som bäst!
Sidor