2011-03-16 av Erik Videgård
Varm Hund
Sitter här på Saturnus (inte planeten, Caféet…) och jobbar med nya rätter.
Skulle vilja testa en riktig Chili Dog och tänker mig att jag bakar ett rätt stort korvbröd med mjölk i degen så det blir mjukt. Sen tar jag en lämplig korv. Hm, Sremska? Kabanoss? Nä, nåt tjockare… Tips? Nåväl, surkål (så klart!) och sen en lämplig chili. Ska jag göra en Texas Hot eller något lite mesigare? Servera med lökringar, tror jag. Vad tros? Detta embryo till rätt känns helt rätt men det ska ju bli rätt också. Så, alla Chili Dog konnäsörer där ute. Kom med tips!
Kommentarer
Sesamfrö på korvbrödet! Låt vara att det bara blir frön på ena sidan brödet, det blir utmärkt gott ihop med en kabanoss, surkål, majonäs, lökringar och Heinz ketchup. Fast det är väl inte chili dog, förresten , mer likt det som kallas Chicago dog . Men iallafall...
Hatar ketchup... Hat hat hat...
OK, en ketchuphatare.
Då kan jag rekommendera den gröna tomatdressingen från Karintorps Tomater istället. Den gör sig mycket bra till korv. Prova!
Sitter just och mumsar en direktimporterad Sremska. God men inte till en chili dog.
Ingen direkt input – utom att jag älskar initiativet!
Hurra för surkålen! Används för lite i Sverige.
Ser en syrlig smakrik isterband svischa förbi...
JA! Karintorps gröna tomatsås är ju helt fenomenal. I övrigt har jag ingen aning. Men karintorps: ja, ja ja!
Beräknar du volymer?
Kan du beställa egen korv från småskalig tillverkare?
Surkål är underbart men på en chilidog? Puritanen i mig ryggar, men å andra sidan gjorde jag ju tarte flambe med fänkål.
Mina erfarenheter, främst från amerikansk västkust, som då inte riktigt är ground zero för chilidogs. Är att man ofta använder en polish. Eller iaf inget med för mycket kryddor, möjligtvis en hint av vitlök. Senap har serverats på vid flera ställen. All chili har varit baserad på köttfärs (även på de mer nördiga ställena) och osten som är ett måste är amerikansk cheddar.
En annan kitsch klassiker från amerikansk korvkultur är en Chicago red hot :)
Härligt, vi närmar oss. Har kontaktat Taylor&Jones. Var får jag tag på Karintorps Gröna? Ser flaskan framför mig men var? Cajsa W? Surkålen är ett måste och en köttfärsbaserad chili med ancho.. Men ost? Ska det verkligen vara ost på? Vete tusan. Mer. Ge mig Mer!
Du nämnde själv T & J, deras Traditional Beef borde passa bra.
Men allvarligt talat: surkål till en Chili Dog är väldigt... annorlunda.
Hehe alltså är surkål ett måste så skulle jag nog skrota iden med en chili dog och gör en:
Choucroute garnie dog:
Ta en fransk korv som Toulouse eller något sådant.
Fransk senap
Toppa med vinkokt/kryddad surkål samt hack från sidfläsk, kassler och/eller confit de canard som såklart har gått med när du har kokat surkålen.
Tror karintorps gröna kan finnas på CW. Eller på bondens matbod?
Hackad rå lök överst är ett måste på chili dogs!
Karintorps säljs mycket riktigt på Cajsa Warg. Tycks vara enda försäljningsstället i huvudstaden.
http://www.karintorps.com/
Komplement/alternativ till T&J.
Gunters Korv på Karlbergsvägen.
Vem har han som leverantör?
http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article41043.aos
Så mycket bra idéer! Det blir nog två olika Dogs på brunchmenyn nästa vecka. Boka in lördag och söndag, mer information kommer här på Taffel såklart!
I can tell you that the Taylors and Jones Polish kolbasa is just as good as the Polish sausages you would get at a North American hot dog stand.
Hej, jag tycker att det är riktigt gott med en klick kamel-snor på korven, det är att rekommendera.
- Harald
Jag har ju då också smakat och lagat samma sak. Men något som är riktigt underbart. När man tar lite gräddfil på ens bröstvårtor och bara smetar in sig, och sedan låter min golden retriver, Sindy, Slicka upp allt... Och sen såklart lite korv efter.
Sidor