Surdegsbröd enklare knådfria bröd
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"8000","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-370","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"surdegsbr\u00f6d","alt":"surdegsbr\u00f6d"}}]]
Har inte lyckats bli så entusiastisk för hypen att göra surdegsgrunder och joxa i köket. Försöker gör jag visserligen men lyckas halvbra. För mig är de inte enklare utan oftast mera komplicerade. Testade ändå att baka ur Pain de Martins nya bok enklare knådfria bröd med eller utan surdeg och gillar konceptet med boken. Att det just ska vara enklare. Att degen inte behöver bearbetas så mycket. Enkla kryddningar eller knappt någon kryddning som påminner om skållade, hållbara mormors surdegs bröd. Men mina bröd blir inte sådär fina, håliga och tokigt vackra som Martins. Det kommer nog bara vid lång, lång träning.
När jag bakar bröd brukar jag alltid skära dem på skärmaskin innan jag fryser dem. För oss är det praktiskt att ta upp just det antal skivor vi behöver till frukosten. Bröd har annars en tendens att både smaka lite gammalt och bli mögligt.
Kommentarer
Men det är ju den kanske allra största fördelen med surdegsbrödet – det håller ju toklänge utan att börja smaka trist eller mögla! (Så länge man undviker att stoppa det i plastpåse vill säga...)
Ge inte upp!
Jo, men vi är bara ett två-personers-hushåll så bröd går åt långsamt. Annars är det helt sant att det är hållbarare både genom skållning och surdeg.
Tack för peppningen - jag ger inte upp. =)
Sidor