Knepet för riktigt god aubergine är att laga den långsamt och länge. Lått den gärna dra med salt innan. Det påverkar inte beskan, på moderna auberginer är den bortförädlad. Tyvärr, för ibland är de menlösa. Däremot kollapsar strukturen av saltet, vilket gör att auberginen får bättre konsistens och inte suger upp så mycket fett vid tillagningen. Den milda, fylliga smaken har drag av kakao, löskokt ägg, svamp och nybakat bröd.
basilika (genovese och klot), röd chili, citron, curry, feta, fikon, fänkålsfrö, getost, ingefära, kanel, kardemumma, koriander, lamm, miso, mynta, nötkött, olivolja, parmesan, persilja, pinjenötter, rosmarin, rostad sesam, russin, röd paprika, rödvin, sesamfrö, sesamolja, sherry (oloroso och cream), soja, spiskummin, stekt lök, stekt vit fisk, svarta oliver, tomat, valnötter, vinäger, vitlök, yoghurt
Är du en god människa? Hjälp till genom att lägga till dina favoriter i kommentarerna!