2010-03-16 av Kinna Jonsson
Salade tiède - ljummen sallad
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7863","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-75","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"saladetiede","alt":"saladetiede"}}]]
Sallade tiède stötte jag på för första gången i Paris. Oftast var det chicoreesallad med en häftig, syrlig vinägrette och läckert knaprigt sidfläsk, lardon. Till det kan man pochera ett ägg och dekorera med varma krutonger Behöver ingen närmre beskrivning...ljummen sallad, salade tiède. I salladen på bilden använde jag överblivet rimmat fläsk från raggmunksmiddagen.
Kommentarer
Men det här låter ju helt otroligt gott! Har faktiskt aldrig hört taölas om sallade tiède tidigare. Tack för tipset!
+1 på det, den perfekta sommarlunchen. Om det inte vore för...
Även jag tänker; sommarlunch! Gott! Fast är även själva salladsblade ljumna eller bara sidfläsket, äggen och krutongerna?
Undrar fröken Dill
Sidor