2009-02-20 av Sofia Gustafson...
Rosig grapefrukt- och vitkålssallad med harissadressing
Den här salladen är inte så oskyldig som den ser ut eftersom den innehåller het harissa. Smaka dig fram med harissan då dess hetta beror på vilken chili som använts. Kumminet i harissan matchar citronen och vitkålen fint. En variant är att byta ut grapefrukten mot apelsin och utesluter du vitkålen så har du en frisk salsa. Salladen smakar bra tillsammans med fetaost och prova gärna vitkålssallad med mexikoinspirerade bönrätter.
Rosig grapefrukt- och vitkålssallad med harissadressing
Receptmakare: sofia gustafson
Tid: 20 minuter
-
300 g vitkål
1 blodgrape
1 msk citronsaft
½- 1 tsk harissa
2 msk olivolja
½ tsk salt
svartpeppar
1 schalottenlök, finhackad
2 msk färsk koriander, hackad
- Finstrimla kålen, gärna med vass osthyvel.
- Skär bort skalet från grapefrukten och filea den över en skål. Ner i samma skål kramar du saften ur resterna av frukten. Skär varje filé i fyra bitar och lägg åt sidan.
- Blanda grapefruktsaften med citronsaft, harissa, olja, salt, smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda dressingen med vitkålen, schalottenlöken och koriandern. Vänd försiktigt ner grapefruktbitarna innan servering.
Kommentarer
Ville bara hälsa dig välkommen under Taffels tak. Salladen ser mumsig ut, personligen skippar jag nog koriander, typ en av de få kryddor jag inte fixar, men i övrigt mums.
Tack så mycket! Du kan ju testa med annat grönt men det är gott utan också. Jag tycker själv inte att koriandern blir så framträdande i just den här salladen men jag vet också att om man inte fixar koriander så blir det en annan femma.
Sidor