2010-03-15 av Kinna Jonsson
Raggmunk
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7864","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-77","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"344","title":"raggmunk","alt":"raggmunk"}}]]
Simpelt och ändå så himla gott är raggmunk med stekt fläsk. Till raggmunken gör man en pannkakssmet och blandar ner riven potatis. I smeten har jag ökat på antal ägg och minskat mängden mjöl. De håller inte ihop riktigt bra men är goda! Raggmunk som blev över sparades till lunchlådan men blir bäst om de steks upp i smör igen. Servering med lingonsylt förstås!
Kommentarer
Min absoluta favoriträtt av husmanskosten, brukade önska den som födelsedagsmat när jag var liten till och med. Synd att potatis är så lchf-dålig. Raggmunken ska vara knaprig i kanterna!
Det är lite som att min syster önskade fläsk och löksås på födelsedagen och nu alltid när hon är hemma i Sverige på besök.
Det var längesedan jag lagade raggmunk. Kanske för att det inte blir så mycket ägg- och mjölkprodukter längre. Försöker göra rösti och andra "plättar" med rivna grönsaker men de håller ihop ännu sämre än med ägg/pannkakssmet.
Underlig tagg; vegetariskt, till en bild med tjockt fläsk i blickfånget (ja, ja jag fattar att taggen är till raggmunken!) känns bara en aning vilseledande ;-)
Åsa - Du får tänka bort fläsket med taggen och tack ändå för att du skriver att det känns vilseledande. Lika ofta äter vi utan fläsk.
Raggmunk- min populäraste lunchrätt.
Sidor