Produkter från havet
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"8004","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-379","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"havetshus","alt":"havetshus"}}]]
Vindarna rufsade till oss i håret utanför men därinne var det bara ett enda stort lugn. I stora akvarier på Havets hus hade vi möjlighet att se alla möjliga sorters arter som finns i vattnen utanför Lysekil. Spännande med sjöstjärnor, sjöborre, hummer, piggvar, rödtunga, sjötunga, valthornssnäckor för att bara nämna några. Vår guide var inte helt van dock att prata om dem utifrån ett matperspektiv när ett gäng matnördar lyssnar.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"8005","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-380","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"387","title":"t\u00e5ngkaviar","alt":"t\u00e5ngkaviar"}}]]
Vi fick möjlighet att testa ett par av havets produkter gjorda av tång. Ett knäcke med tångkaviar ackompanjerat av Philadelphiaost. Läckert och bra alternativ för en vegetarian. Håll utkik i hyllan där stenbitsromen står för burken med tångkaviar är förvillande lik.
Västsvenska turistrådet hade ordnat med det intressanta besöket.
Kommentarer
Tångkaviar är guddomligt gott-en bonus med den är att den svarta inte färgar.
CrimsonAnna - tack för jättebra info!
Jag gillar också tångkaviar. Har köpt fin hos Astrid & Aporna i Malmö.
Sidor