Jens Linder är kock och journalist som skriver i bland annat Dagens Nyheter. Han har skrivit ett flertal kokböcker, exempelvis Bara bär, Långkok, Svamplycka (tillsammans med Pelle Holmberg) och Made in Sweden samt December (tillsammans med Johanna Westman), som fått priser vid både Årets Svenska Måltidslitteratur och Gourmand World Cookbook Awards.
Koreansk mat är hetare än någonsin, både internationellt och här i Sverige där allt fler matkedjor säljer koreansk chilisås, koreanska nudlar och färdigsyrad kimchi.
Kommentarer
Jordgubbar och halva är inte dumt det heller.
Å jag har fått en god variant som baserade sig på konserverade päron! En päronhalva (fnitter) på ett fat, med lite löst vispad grädde toppad med hyvlad halva och ett par pistaschnötter på toppen - inte dumt alls med tanke på burkpärons tråkighet som de är!
Åh, halva!! Det smakar barndom . Min mamma är ryska och vi åt det mycket i min barndom .Jag ska genast testa med persika !
Halva! Jag har varit barnsligt förtjust i halva sedan första mötet i Grekland i början av 80-talet. Det är något ursprungligt med det torra,söta sesamoljiga som biter sig fast. Och nu kan min hemliga förtjusning få komma ut i dagsljuset tillsammans med persikor o jordgubbar. Härligt!
Sidor