Solsken, 20-talet plusgrader, söndag förmiddag, en rejäl bergspromenad i benen, en bar, en uteservering och en kall öl. Jag tycker inte om öl egentligen men det finns tillfällen som tycks kräva att man sänker en och annan.
Då kommer det en vit skåpbil körande och stannar på andra sidan vägen. Det är en helt vanlig vit skåpbil, men den innehåller inte vad en helt vanlig vit skåpbil brukar innehålla. I alla fall inte i paragrafryttarnas förlovade land där varje försök till småskalighet, egenproduktion och kreativa lösningar aktivt kvävs i sin linda. Men det här ska inte utvecklas till en välförtjänt sågning av de myndigheter som bestämt sig för att begå lustmord på svensk matkultur, det här ska handla om en vit skåpbil i Spanien.
Nu kan man undra om ens de spanska livsmedelsmyndigheterna tycker det är riktigt okej att ge sin tjur ett nackskott, en snabb amatörstyckning senare linda in honom i plastpåsar, slänga in hela byltet på golvet i en vit skåpbil och sedan köra runt på stan och ragga köpare.
Nu var det med stor sannolikhet tyvärr inte bara hänsyn till hygien som fått stryka på foten utan även hänsynen till den stackars tjurens välbefinnande fram till och under slakten. Därför skäms jag lite över att inte kunna låta bli att se en stor gnutta humor i det hela. För protokollet var inte min köksmästare intresserad så hobbyslaktaren fick köra vidare