Det finns saker jag lovat mig själv att aldrig mer göra, och menar jag inte självklarheter som att inte äta billig choklad eller ha fula underkläder - kom igen folks, livet är för kort för sånt, nej nu menar jag sånt jag inte ska pyssla med i köket. Det här är en ed som jag till och med har predikat för andra i radio, och ändå bryter jag den. På premiären. Av hemmarestarangen. Jag ger mig in i dubbeltrubbel i att göra något
1. jag inte har gjort förut
2. som måste göras à la minute.
Jag friterar tofu. Står mitt i tapetklistret av Maizena och siljestofu och förbannar dagen min mamma satte mig till världen, men, på nåt mirakulöst sätt kommer maten på bordet. Till den krispiga tofun, som kanske inte blev såsom dess urmoder på Surfers men men, langades en sallad på nakenhavre, pumpa, brysselkål, koriander, granatäpple, pumpakärnor och dressing på tamari, mörk sirap, sesamolja, vitlök och ingefära.
Jag hade i min iver överbokat en smula och fick själv sitta "chef's table", ett finare ord för att få sitta vid köksbänken men va fan, när man har 11 nöjda gäster vid bordet inklusive två gylliga barn som både åt av min mat (!) och sen gjorde dessertbuffé i lego, inte klagar jag.
Längtar redan till nästa gång om två veckor. Då ska jag göra nåt i en form, dagen innan, bara att värma.
Hedersord.