Inte har ni väl glömt att Sveriges bästa restaurang ligger i Enskede?
Vad fyller hjärtat med mer mycket ljus och glädje än vetskapen att man har ett bord på favoritkrogen av favoritkrogar Mistral? Förutom att faktiskt befinna sig på Mistral så kanske vetskapen att man lyckats boka bord under månaden när Fredrik Andersson återförenas med gamle vapendragaren Björn Vasseur. På fredag äter jag årets bästa middag. Min andra årets bästa middag vid närmare eftertanke eftersom jag hann med Fäviken i januari. Eller tredje förresten, PatéPaté ska in där också. Det kan man kalla en bra början på året! Förväntingarna är i vilket fall enorma och jag kan inte se vad som skulle kunna hindra dem från att överträffas! Då var inte ens monsieur Vasseur där då eller för lite längre sedan. Hoppas Kaj är kvar. Mistral återvinner sin förlorade stjärna i mars.
Johan Jureskog lägger andra stenen på sitt krogimperiebygge och har öppnat Allmäna Galleriet för köttälskare, där hänger både jag och utomordentligt trevlige Taffel-Patrik på lördag. Kvällen lär anta ett relativt rustikt tema.
Kommentarer
Superkul att höra! Mistral förtjänar verkligen all uppskattning.
Som jag förstod det på Björn är det bara en månad så passa på för allt i världen! Tråkigt nog var det alltför lätt att få bord, vad är det för fel på folk?
Kul, då kanske vi ses på lördag!
Det har jag inte glömt! Mitt eget besök på Mistral förra året är nog ett av mina absolut bästa, om inte nr 1, någonsin när det gäller restaurangbesök. Hade varit på Oaxen några dagar innan så hade ändå en hyfsad referenspunkt färskt i minnet.
Är Vasseur är tillbaka permanent eller är det tillfälligt?
Det blir trångt på AG på lördag. Har också bord där.
Jag har blivit serverad av Björn på Bon Lloc och på Mistral för miljarder år sedan när de fortfarande höll till i Gamla Stan.
Det ska bli väldigt spännande att höra om AG. Jag ska dit själv i morgon kväll.
Vet du om Björn jobbat på Bon Lloc?
Det har han gjort! Betyder det att du haft det stora nöjet att bli serverad av honom?
Nej, men jag tyckte att jag kände igen honom på bilder i Bon Llocs kokbok.
Längtar till Mistral, och kan inte tacka Robin nog för att han tjatade dit mig.
Jag genomfars av rysningar varje gång jag tänker på den där vin/lamm-kombon vi fick.
Det finns all anledning att vara avundsjuk, jag är alldeles till mig redan nu.
Efter lite korrigeringar av planerna blir jag i Stockholm en vecka nu och kommer upp till Umeå lördag eller söndag nästa vecka.
Ja fortsätt hylla Mistral!
Det finns förresten en plats över till middagen på fredag om någon känner att de skulle kunna tänka sig en magisk fredagskväll!
klart avis..... hälsa Fredrik och Björn så gott från norr.
De har flera av mina bästa svenska matminnen på sitt samvete så alla hyllningar är på sin plats.
Ska bli kul att höra om AG, när kommer du till stan förresten ;)
Gästspelar ibland!
C U.
Sidor