
Havregrynen fick ihop det med kanel, ingefära och lönnsirap förra veckan. Sprid det.
Man ska få besök på sitt nya kontor. Det är inte vilket besök som helst, det går inte för sig att slänga fram en rulle Ballerina (skulle aldrig hända, högst överskattad kaka, reds anm) det är nämligen en av bakvirituoserna från bageri Petrus som kommer, och vi vet ju alla vilka varma känslor jag hyser för det stället. Jag har dessutom nyligen haft en instagram-dialog men denne yngling angående den nya syrade grädden som finns i handeln, jag har hört att den även är god till sött, jag kastar bokstavligen ihop något att knaka på. Vill du göra detsamma, gör såhär
Blanda en näve havregryn med ingefära, kanel och kardemumma och liten nypa salt.
Grovhacka mandel, eller hasselnötter om du är mer lagd åt det hållet.
Stek allt i smör, och som vanligt snålar vi inte med smöret.
Efter en stund, häll på lite lönnsirap, går säkert bra med socker också om man inte har upptäckt hur gott det är med lönnsirap än. Tips, upptäck det.
Stek äpplen i klyftor.
Lägg upp äpplena på nåt lämpligt, strö över havregrynssmulet och servera med lättvispad syrad grädde, kaffe och dagsfärskt skvaller, helst om bakbranschen, den är oväntat spännande.