Margit (Gitto) Richert är en matnörd med rötter i den nordöländska kalkrika myllan. Uppvuxen bland backtimjan, slånbär och a-traktorer insåg hon tidigt att det där mat var någonting alldeles speciellt, men koncenterade sig till en början på att äta upp småsyskonens portioner, samt – vid ett legendariskt tillfälle – ett helt paket smör i den lokala butiken.
Kommentarer
Åh, kycklinghjärta som är så gott. Pappa brukade alltid hårdsteka, peppra ordentligt och servera med knaperstekta ägg. Jag ska genast ta mej ut till Skärholmen och handla på mej både hjärtan och lever.
...apropå kycklinghjärta så har jag i dagarna lärt mig följande; Katten kan inte äta mer än 5% lever men kycklinghjärta som innehåller höga halter taurin är väldigt bra kattmat och hjärta kan inte överdoceras.!! Har inte vågat mig på detta - men när jag blir riktig modig så kanske...man ska ju nyttja HELA kycklingen och kul att även hjärtat kommer till an¨vändning!
Sidor