Till att börja med – vad jobbar ni med?
LL: Jag är copywriter, matskribent och kokboksförfattare med ett par titlar på mitt samvete.
HF: Jag jobbar inte.
Hur länge har ni samarbetat?
LL: Sedan januari 2007. Jag var hemma med mitt första barn, hade skrivklåda och tänkte väldigt mycket på vad vi skulle äta till middag.
HF: Så en kväll stoppade någon ett mystiskt piller i våra latte och när vi vaknade till sans var vi bloggare!
En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning,
Kommentarer
Väldigt gift. Mycket smickrad.
Hej, tänkte bara säga att du är väldigt vacker. Är du gift? :)
Semmelknödel kräver framförallt ett bra smör som smälter ovanpa. Och sen lite parmesan om man vill.
Hmm, semmelknödel kräver sås.. mycket sås. Ska du inte ha sås så testa någon form av potatisknödel (kroppkakor typ, som Bengt O. skrev överst).
Gud, ni är fantastiska. Tack.
Jag tänkte servera knödel till ugnsbakad braatwurst med rostade röda druvor och senap.
fy sjutton så rätt m knööödel!
tror jag testar elins.
vad serverar du (e förresten så glad att jag hittat din underbara blogg, känner mig precis som hemma!)
till bästa LOTTA?
Lena
Jag gör enklast möjliga.
Ett ägg till en dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver till första ägget, 1/2 tsk till efterföljande ägg.
2 krm salt till varje ägg.
Gör så stor sats du behöver. Forma till små korvar, 3x10 cm, de växer sedan.
Koka en kvart. skär upp i skivor.
2 lformbröd, vitt, inkråmet i tärningar
4 stägg
2 dlmjölk
2,5 dlparmesanost, riven
1 krmmuskotnöt, malen
3 droppe(ar)olivolja, valfritt
1 msksmör, valfritt
1 nypa(or)salt, smaksätt vattnet
1. Ta det vita inkråmet från brödet och tärna det. Blöt det tärnade brödet med uppvispat ägg och mjölk. Det ska inte bli helt blött utan bara genomfuktigt så tillsätt lite åt gången eftersom mängden brödtärningar kan variera beroende på luft och typ av formfranska.
2. Tillsätt sedan riven parmesanost och malen muskot och forma sedan massan till stora bollar.
3. Koka upp vatten med lite smör och olivolja, salta ordentligt. Lägg ner bollarna och koka dem tills dom stiger upp mot ytan ungefär till hälften i vattnet.
4.Tag upp knödeln och servera varmt
Godast är de dag två ☺ Skivad och stekt I olivolja.
Jag tycker blir renare i smaken och blir lättare att arbeta med utan jäst. Här mitt favoritrecept på semmelknödl, förmedlat av Franz Heindlmeier.
3–500 g Semmelwürfel (brödtärningar (gärna med kanterna kvar) som fått torka)
200 g mjölk
60 g smör
2 schallottenlökar
2 msk Wammerl (ister från grishalsen) eller annat fett
persilja, muskot, salt, peppar
2 ägg
Svetta lök och Wammerl i smör. Ha i mjölken, sedan äggen.
Häll detta över resterande ingedrienser. Låt dra 15–30 minuter.
Blanda massan noggrant men försiktigt.
Forma 8 knödlar och sjud i 15 minuter. Låt rinna av och servera omedelbart.
Haha, tack, tack, det räcker! Nu har jag knödel för en årsförbrukning. Vi ses!
Inte ett recept, men den bästa knödeln jag ätit i mitt liv kommer från Leo Bettini:
Mulackstraße 33
10119 Berlin
030 6050-7449
De har 4 sorter. Naturell, Bergkäse, Svamp, Tomat och Mozarella. Svampen och Bergkäse (funkar nog också med Gruyere) är något av det bästa jag vet.
Malin
jag har testat Jens recept som finns här på Taffel.se. Det blir jättegott! jag minskade dock jästen till hälften. http://taffel.se/recept/knodel
1 vitt bröd från igår, väck med kanterna, 1 pöse torrjäst typ, 175 gram mjöl, 1 ägg, lite salt, lite vatten
kokvatten å salt
rör ihop å forma till bröd å jäs en timme å koka en kvart, skär upp i glada elefanter.
tjohej
För en bra översikt med länkade recept kanske det här kan vara något: http://kortomgott.taffel.se/2008/02/17/daniels-lilla-knodel-lexikon/
Min första tanke var att det borde vara en Gitto-grej, men jag kanske har fel =)
Knödel ex.vis semmelknödel.
Finns recept på nätet.
Men
Utan riktiga och egna Semmeln.
Kan semmelknödel göras?
Kanske en kombination av bagles och gamla halvtorkade frukostfrallor skulle fungera?
Knödel i "limpform"
Bör/måste det helst göras med hjälp av halvtorrt surdegsbröd?
Något svenskt standardbröd som vore tänkbart i torkad/halvtorkad form?
Önskar själv information.
Tror Gitto har gjort vissa prover på knödel.
Nyfiken på hennes erfarenheter.
LisaFW, borde kunna kolla(fråga), och rapportera. Hon har ju en tjeckisk krog som granne.
Skäms för att säga det men all knödel jag äter är halvfabrikat - bara tillsätt vatten.
http://kortomgott.taffel.se/2008/02/17/daniels-lilla-knodel-lexikon/
Är det semmelknödel du ska göra så se till att brödet blir riktigt torrt innan du blandar ihop smeten (efter att du skurit det, annars blir det bara smulor kvar när du skär). Torrt nog att slå ihjäl grannen med typ.
Nu när jag tittar på det så är jag inte säker på att receptet som är länkat i artikeln där är det bästa. Det här ser lite roligare ut: http://www.werbeka.com/krog/semmelks.htm
Om det är semmelknödl – såernas bäste vän – har jag ett bra recept.
Kära Du,
Menar du Semmelknödel, Serviettenknödel, Mehlknödel, Fleischknödel (ung. som kroppkakor), Kartoffelknödel, Speckknödel, Grießknödel, Heidenknödel eller något annat? Kanske Germknödel om man behöver extra många kalorier? Själv skulle jag rekommendera Marillenknödel, gjord på aprikoser. Finns också i formen Eismarillenknödel, då är det glass runt om.
Vet du något bra recept på potatis? Nej, jag bara skojar. Jag gillar din blogg skarpt, speciellt inledningarna till de olika recepten.
Hälsn. från Wien
grand pianos...
Hello :) I bookmarked this site. Thanks heaps for this!... if anyone else has anything, it would be much appreciated. Great website Super Pianoforte Links http://www.en.Grand-Pianos.org Enjoy!...
Sidor