Min vän Noelia har ett jobb som tagit henne till de flesta världsdelar. Då och då sticker hon till mig en påse fylld med färgglada burkar och påsar på främmande språk och varje gång infinner sig samma känsla som när min pappa kom hem från en jobbresa och gav mig min allra första parfym (Laura Biagiottis Roma) – bubblande lycka!
Den här gången innehöll påsen bland annat inlagda teblad från Burma. Jag fick instruktionen att de ska serveras till ris tillsammans med inlagd ingefära och friterade nötter (som även det låg i påsen). Jag testade bladen redan samma kväll till en hämtmatsmiddag med sichuantema (inhandlad på Golden China i Uppsala, tips för den som vill ha vällagad sichuanmat). De smakade en anings kärvt, jordigt och milt grönt tyckte jag, "det smakar kantarell!", tyckte min middagsgäst. Jag kommer fortsätta att ställa fram burken på middagsbordet som tillbehör men jag undrar om det finns någon Taffelvän där ute som har något annat tips på vad man kan göra med bladen?