Efter kycklinghjärtan: fötter!
Idag tog jag mig hela vägen in till Hötorgshallen och China Market, vilket tar ungefär 1 timme och 20 minuter med apostlahästar, buss och tunnelbana. Men det var det värt: jag kom hem med svindyr och ack så smaskig yakinikusås (fast jag blandade ihop det med yakitori vilket var vad jag egentligen ville ha!), två kokhöns som i detta nu puttrar till buljong på spisen, lammlägg (fast det blev för lite, så jag måste handla mer i morgon - tur att Magnus har SL-kort!), grodlår och kycklingfötter.
De sistnämda var ett impulsköp och har sin grund i att jag skojade med Magnus om att jag skulle köpa kycklingfötter till middag om han inte passade sig. När jag sedan såg de där läskiga rackarna på China Market kunde jag ändå inte låta bli - de såg ju så roliga ut. Nu kokar fyra stycken spretiga fötter med i hönsbuljongen, vilket ser morbidt roligt ut när man lyfter på locket till buljongkoket. Kycklingfötterna verkar dessutom utmärkta att använda som ryggkliare - bilder kommer i morgon! Hurvida de faktiskt går att äta har jag mina dubier om, men rara Lisa gav mig en receptskiss per telefon som jag nog kommer att vidareförädla lite vad det lider.
Kommentarer
Har aldrig ätit kycklingfötter och började funderade på hur mycket ätbart det egentligen kan finnas på dem? Så jag googlade och fick visserligen en del träffar men dessutom frågade google lite snällt: "Ville du egentligen söka efter: kycklingfileer". Låter inte det som en vänlig men bestämd avrådan att ens fundera på saken?
Kycklingfötter är snackfood. Man tillagar dem och sedan är det gnagmat. Helt fantastiska, men de måste koka länge! Som buffalo wings fast fötter då.
Om man nu håller på att hylla att man ska äta hela grisen så är folk på andra kontinenter sedan länge fattat att man kan äta en hel kyckling.
Coolt! Skriv mer! Kycklingfötter låter hur ballt som helst! Go girl!
Pippi-fötter? Har dom tånaglar? Då vill jag nog inte ha.
Måste ju hålla med Anna här att det kan väl inte vara så värst matigt, kanske bara kryddigt och knastrigt eller?.Vore kul att överraska kompisar med ett fat, ha ha!
Man klipper bort klorna.
Man gnager RUNT dem. Precis som kycklingvingar. Gillar man det krasigt kan man ju äta allt. Man kokar dem länge.
Var i kina i slutet av förra året och i en kiosk sålde de chilikycklingfötter kalla i en vakuumförpackad påse som ett lite snack.
På andra besök i kina har kycklingfötter förekommit flera gånger faktiskt. Vanligast som friterade i chilisås men även som en ginsengsoppa. Mums!!
Man undrar ju vart hönsen tar vägen numera? De börjar komma tillbaka i affärer i förorten, ofta efterfråga av invandrare från Afrika. Men vart försvinner alla andra höns?
Anna: Jag tror nog att de går att äta, se Jessikas fina kommentarer.
Jessika: Som vanligt är du oumbärlig - var har du lärt dig allt?
Sofia: Se Jessikas kommentar.
karin w: Hehe, det har både Magnus och jag skämtat om: tänk att vara på besök hos någon (gärna första gången) och bli bjuden på kycklingfötter! Haha!
Peter: Ja, jag funderar faktiskt på att långkoka och sedan fritera, tror det kan bli trevligt!
Kurt: Om detta (och kokhönans lov) kommer faktiskt snart en artikel av mig på Taffel. Men jag kan avslöja att nästan alla värphöns gasas ihjäl och bränns upp (eller blir gödningsmedel) eftersom det är billigare så. A bloody waste, om du frågar mig.
Jag har rest Asien runt många gånger. Man lär sig äta allt ifrån småsparvar till ja, kycklingfötter. Och lär sig att bara man inte vet vad man äter så är det mesta helt okej. Fast jag äter aldrig mer någon del på en död get, allra minst blodet.
Grodlår får mig att tänka på en italiensk film
Bertolucci "1900"
Olmo fångar grodor och fäster dem i sin brehättade hatt.
Slinter man med tungan då man beställer kyckling i curry på en restaurang i Kina händer det allt som oftast att diverse fötter och broskbitar (läs leder) simmar omkring i grytan man får in på bordet. Kineser älskar att gnaga på saker och sedan spotta ut resterna till allmän beskådan. Charmigt!
Vilka mulliga kommentarer! Lärorik sajt för matnördar är bara förnamnet. Trodde väl aldrig att jag skulle bli nyfiken på kokta hönsfossingar.
Keep it coming!
Sidor