Jens Linder är kock och journalist som skriver i bland annat Dagens Nyheter. Han har skrivit ett flertal kokböcker, exempelvis Bara bär, Långkok, Svamplycka (tillsammans med Pelle Holmberg) och Made in Sweden samt December (tillsammans med Johanna Westman), som fått priser vid både Årets Svenska Måltidslitteratur och Gourmand World Cookbook Awards.
Koreansk mat är hetare än någonsin, både internationellt och här i Sverige där allt fler matkedjor säljer koreansk chilisås, koreanska nudlar och färdigsyrad kimchi.
Kommentarer
Anka med körsbärssylt, det är ju en höjdare.
Och så gillar jag att blanda sprit med i stort sett allt så bigarråer som en del av en romtopf (inlagda i rom och socker och lagra i några månader). Fantastisk efterrätt.
Jag älskar körsbärssoppa på syrliga moreller, underbart frisk och gott. Men bäst av allt är nog ändå körsbärssmaken i Kriek. På måndag släpper de ett riktigt härligt sådant på systemet, men det är inte att leka med, syrligt och kärvt är det, men underbart gott efter tillvänjning: http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=11574&Butik=0&SokS...
Hittade en ny svenskodlad bigarråfavorit i somras. Korda hette sorten och var nog bland de godaste bär jag smakat: stora, köttiga och lagom söta.
Går det att frysa körsbär?
För att hedra artikeln gjorde jag spottsoppa på fågelbär idag. Det är väl inte de mest aromatiska bären i universum, men det blev riktigt bra ändå, tillsammans med vaniljglass.
Jag har hittat ett recept å semitorkade körsbär....
http://recept.nu/1.299559/lisa_lemke/safta_sylta/frukt_bar/semitorkade_k...
Är det någon som har försökt sig på detta? Hur länge håller de i halvtorkad form? Jag njuter av dem varje dag nu,när de finns i överflöd, skulle vara trevligt att förlänga säsongen lite.
Jag testade att göra de semitorkade körsbären jag skev om härom dagen. De blev helt suveräna! Första gången jag torkat något själv. Precis som det mesta, mycket mycket godare än de man kan köpa!
Sidor